Copywriting

Wat is copywriting?

Simpelgezegd is Copywriting het schrijven van wervende teksten voor commerciële doeleinden.

Waarom is Copywriting zo belangrijk?

Copywriting is een belangrijk onderdeel van SEO , in je tekst verwerk je namelijk ook de belangrijke zoekwoorden. Maar naast dat het belangrijkste is dat je met zo min mogelijk tekst ervoor moet zorgen dat de mensen die op je site, je product of dienst door de tekst het graag bij je willen kopen.

Definitie van een copywriter

Een copywriter is een schrijver die gespecialiseerd is in het schrijven van commerciële teksten zoals webteksten, folders en slogans. Het verschil tussen een copywriter en een journalist of freelance schrijver is dat copywriters maar met een doel voor ogen schrijven en dat is jou overtuigen om een product of dienst af te nemen of om een bepaalde actie uit te voeren.

Een copywriter is een beroep dat je meestal terugvindt bij marketing en communicatiebureaus. Voor een journalist draait het voornamelijk om de waarheidsbevinding en het delen van zoveel mogelijk details van een gebeurtenis. Ze worden vaak per woord betaald waardoor ze ook beloond worden om veel te schrijven. Een copywriter kijkt voornamelijk naar het doel van de tekst en hoe hij dit het beste kan bereiken rekening houdend met randvoorwaarden zoals het middel en de doelgroep

Samen zullen we tot een supersite komen!