Website

Wat is een website?

Een website is een verzameling webpagina’s op het wereldwijde web. De pagina’s en andere bestanden die nodig zijn voor de weergave van de website worden opgeslagen op een webserver die continu verbonden is met het internet.

De individuele pagina’s vormen één geheel dankzij hyperlinks, die het mogelijk maken door de website te bladeren. Internetsites hebben meestal een eigen domeinnaam en de pagina’s binnen de site hebben allemaal een eigen unieke locatie (URL).

Een website kan verschillende doelstellingen hebben. Er zijn websites die informeren (denk aan een online encyclopedie of een weblog), websites die bezoekers in staat stellen te communiceren en informatie uit te delen (denk aan een sociale netwerksite) en websites met een commercieel doel, zoals een zakelijke website. Wanneer een website behalve informatie over een product ook de optie biedt artikelen online te bestellen, hebben we te maken met een webwinkel.

Waarop maken jullie websites?

SuperDiensten maakt hun site in verschillende CMS systemen, dit doen wij omdat wij iets willen leveren wat ook fijn is voor onze klanten. Doordat wij een site afleveren in bijvoorbeeld WordPress, word het makkelijker om een blog te schrijven of afbeeldingen aan te passen. Natuurlijk zijn wij altijd beschikbaar om u te helpen.

Wat is het verschil tussen de verschillende CMS systemen?

Laten we eerst beginnen welke systemen en/of platformen wij gebruiken:

WordPress

WordPress is een uitstekend websiteplatform voor een verscheidenheid aan websites. Van bloggen tot e-commerce tot zakelijke en portfoliowebsites, WordPress is een veelzijdig CMS. Ontworpen met bruikbaarheid en flexibiliteit in het achterhoofd, is WordPress een geweldige oplossing voor zowel grote als kleine websites. Voor onze klanten kiezen we 90% van de tijd voor WordPress vanwege de gemakkelijkheid van het bloggen en bepaalde kleine aanpassingen.

Webflow

Webflow is te vergelijken met WordPress, het is een CMS en een website builder in één. Ook regelt Webflow super snelle hosting voor je website. Kort samengevat betekent dit dat je website gehost wordt bij Webflow en je er het programma bij krijgt. Waar voorheen een aparte developer de website bouwde regelt het programma dit nu voor de webdesigner. De website’s gemaakt in Webflow bestaan dus niet uit allemaal lastige codes en plug-ins en is daarom sneller gebouwd.

Dit zijn de 2 CMS systemen die onze voorkeur hebben, maar WordPress gebruiken we ook als we een klant hebben die een webshop wilt laten maken. Onze voorkeur zal altijd uitgaan naar WordPress voor een webshop, vanwege de plugins en de keuze voor Mollie(betaalsysteem). Naast WordPress maken wij ook webshops in Shopify.

Shopify

Shopify is eigenlijk een alles-in-1 E-Commerce platform, meeste is erin geïntegreerd. Je kan gemakkelijk je Facebook en Google koppelen en je zou alleen maar een thema hoeven te kopen en deze aan te passen en klaar is je webshop!

Onze nadeel van Shopify vinden wij echt dat je bijna niet de site volledig kan aanpassen vandaar dat wij meestal niet kiezen voor Shopify. De prijs is vrij hoog voor wat je krijgt tegenover WordPress of Webflow.

Nu komen we dus uit wat de verschillen zijn, voor ons persoonlijk is het grootste verschil tussen WordPress en Webflow, is toch echt dat als je bepaalde aanpassingen wilt doen een ontwikkelaars achtergrond moet hebben.

Dat is ons verschil van het E-Commerce platfrom

Samen zullen we tot een supersite komen!